Tagtik

10 jaar na moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen

Op 4 december 2007 werd Kitty Van Nieuwenhuysen, een 23-jarige politieagente, in Beersel doodgeschoten door drie gangsters nadat ze samen met collega Peter Van Stalle werd opgeroepen voor een homejacking. Elk jaar wordt de gruwelijke daad herdacht door de gemeente Beersel. Dit jaar zal dit voor de laatste keer gebeuren. Daar hebben de ouders van de vermoorde agente om gevraagd. "Het is voor ons erg zwaar. Na tien jaar is het goed geweest. Dat monument is voor ons een plaats des doods. Daar zijn we onze dochter verloren. Elke herdenking is voor ons een rotdag", zo meldt Johan Van Nieuwenhuysen, de vader van Kitty bij Het Laatste Nieuws.

Niet enkel voor de familie van de overleden agente, maar ook voor Peter Van Stalle, die de schietpartij overleefde, blijft het een verschrikkelijke herinnering. Politeman Van Stalle draagt tien jaar later nog steeds de gevolgen van de schietpartij in Lot.

Peter Van Stalle raakte zwaargewond, maar ook mentaal heeft deze traumatische gebeurtenis een zware impact op zijn leven. "Mijn vrouw heeft die nacht haar man naar zijn werk zien vertrekken, maar ze kreeg de dag nadien iemand anders terug", vertelt Peter vandaag in Het Nieuwsblad.

"Ik denk er nog meermaals per week aan. Ik rijd ook bijna dagelijks voorbij die plek, waar nu een monument staat. Onlangs heeft mijn vrouw me nog gezegd dat ze nog altijd erg slecht slaapt als ik op de baan ben. Voor haar is dit ook een beproeving geweest. Ze heeft me opnieuw moeten leren kennen", blikt overlever Peter Van Stalle tien jaar na de feiten terug.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Belga

Ook dit kan u interesseren