Tagtik

Bakker ontpopt zich tot held

Bakker David De Mey uit Liedekerke gaat voortaan door het leven als een held. Hij heeft immers een gezin van drie uit hun brandende woning gered.

Toen David De Mey maandag in alle vroegte aan zijn broodjes begon en vervolgens zijn heerlijke bakcreaties ging leveren, zag hij plots even verderop hevige rook uit een woning in de Poortstraat komen. De bakker uit Liedekerke aarzelde geen seconde en redde zo heel wat levens.

"In de hoop iemand wakker te krijgen, begon ik zoveel mogelijk lawaai te maken. Eerst door luid te klaxoneren, daarna door onder andere keihard op de deur te bonken. Uiteindelijk besloot ik de voordeur in te trappen en de trap naar boven te lopen. Daar trof ik in eerste instantie een vrouw aan die helemaal de kluts kwijt was", doet bakker David zijn verhaal bij Persinfo. Boven in de woning trof David de dochter en de man des huizes aan, die laatste lag echter heel diep te slapen en bleek moeilijk wakker te krijgen. "Uiteindelijk lukte het mij en kon ik het drietal naar buiten begeleiden, de dochter droeg ik op mijn rug. De vader besefte denk ik pas buiten wat er allemaal gaande was."

De driegevelwoning brandde volledig uit. De brandweer kon wel nog vermijden dat het vuur niet overging op de aanpalende huizen. De oorzaak van deze hevige woningbrand is voorlopig nog niet bekend.

(Skwadra by Tagtik/Source: Persinfo/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren