Tagtik

"Bang van ex-leden Bende die nog vrij rondlopen"

De broer van de vermoedelijke Reus van de Bende van Nijvel en diens advocaat vrezen voor hun leven nu ze het onderzoek misschien wel in een stroomversnelling kunnen brengen. "Als mijn cliënt of mij iets overkomt, dan zal dat geen ongeluk of zelfmoord zijn geweest", zegt advocaat Geert Lenssens. Advocaat Jef Vermassen, die zich sinds enige tijd verdiept in het Bendedossier en fungeert als advocaat van slachtoffer David Van de Steen, bevestigt die angst.

Vorige week donderdag werd de broer van ex-rijkswachter Chris B. voor de vierde maal ondervraagd. De broer van de Reus gaf tijdens die laatste ondervraging twee toelichtende tips die de speurders wel eens op het juiste spoor richting andere leden van de Bende van Nijvel kunnen zetten.

Deze mogelijke doorbraak werd zelfs bewust gecommuncieerd in de pers. "In de eerste plaats heeft hij mij gevraagd om dat nieuws te signaleren om de nabestaanden en het publiek de kans te geven om dit dossier te volgen. Maar hij deed het ook voor zichzelf, uit angst voor de mogelijke gevolgen van zijn tips als enkel de gerechtelijke wereld ervan afweet. Hij moet duidelijk zijn dat, mocht hem of mij iets overkomen, dit geen gewoon ongeval of zelfmoord zou zijn. Ook al zou het in die richting wijzen. Zonder te willen overdrijven: wie in dit dossier zijn nek uitsteekt, neemt een risico. Want wij menen dat er nog mensen leven die betrokken waren bij de Bende van Nijvel. En door de jaren heen zijn er rond dit dossier wel meer bizarre ongevallen en zelfmoorden gebeurd", zegt advocaat Lenssens.

Ook Jef Vermassen vreest voor de daders die na al die jaren nog steeds op vrije voeten zijn. "Er lopen mogelijk ex-leden van de Bende van Nijvel vrij rond. Er circuleren bepaalde namen. Maar ik wil daar voorzichtig in zijn", reageert Vermassen die bevestigt dat er sterke bewijzen zijn dat er niet telkens dezelfde samenstelling van de Bende gebruikt werd bij elke overval.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren