Tagtik

Dé gouden oplossing in de defensie van Martinez

Vorig seizoen wou Roberto Martinez linksachter Nana Asare van KAA Gent oproepen voor de Rode Duivels. De Belgische bondscoach heeft deze piste echter toen moeten opgeven omdat de Ghanees nog geen Belg was geworden. Deze week kreeg de in Kumasi geboren en bij Feyenoord opgeleide verdediger eindelijk zijn Belgisch paspoort in handen.

Asare maakte in 2007 geen deel uit van de Ghanese selectie die derde werd op de Afrikacup en kwam in 2009 enkel in actie in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Egypte. De ex-speler van KV Mechelen wordt nu dus een interessante optie voor Roberto Martinez, die in het verdedigende compartiment niet bijster veel opties heeft.

Als Asare zijn kans zou krijgen bij de Duivels, zou Jan Vertonghen op zijn vertrouwde plaats centraal achterin kunnen geposteerd worden. Op deze positie schittert hij immers wekelijks bij Tottenham Hotspur in de Premier League. Dat zou een ideaal alternatief kunnen zijn voor de steeds onzekere Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. De keuze is aan de Spanjaard Roberto Martinez.

(Dupk, LpR and Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren