Tagtik

Gênante ruzie Homans en Unia bereikt kookpunt

Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) is niet te spreken over het gebrek van medewerking dat ze krijgt van het centrum voor gelijke kansen Unia. Homans wil nagaan of Unia wel neutraal is en niet te veel focust op klachten van bepaalde doelgroepen. Daarom laat ze Unia volledig doorlichten. Het centrum voor gelijke kansen is echter niet zo happig op deze doorlichting en verleent volgens Homans amper medewerking. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op vrijdag.

"Alle info staat zogezegd op hun website, maar een onafhankelijke onderzoeker moet wel kunnen nagaan hoe binnengekomen meldingen zijn afgehandeld", klaagt de N-VA-politica aan. Minister Homans onderzoekt daarom of de Vlaamse bevoegdheden van Unia elders kunnen ondergebracht worden.

Bij het centrum voor gelijke kansen Unia reageren ze verbaasd op de krachttaal van Homans. "Wij hebben veel vragen gesteld bij het onderzoek, want het doel en de opzet zijn onduidelijk. Dat er niet op alle verzoeken van Homans is ingegaan, heeft praktische en principiële redenen. De dossiers moeten geanonimiseerd worden, maar dat is niet evident. Zo’n dossier bevat alleen maar persoonsgegevens. We dingen niet af op de privacy van de indieners", reageert Unia-directrice Els Keytsman in De Ochtend op Radio 1.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1 - De Standaard - HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren