Tagtik

Gezochte aanrander uit Roeselare veroordeeld

Begin oktober werd een man opgepakt in Roeselare die ervan verdacht werd twee vrouwen te hebben aangerand afgelopen zomer. Een tweetal maanden geleden werd de zaak besproken in VTM-opsporingsprogramma 'Faroek'. De oproep naar getuigen kon dus een groot succes genoemd worden. Het parket van Kortrijk bevestigde dat de verdachte begin oktober opgepakt werd. De 33-jarige man werd vandaag veroordeeld voor aanranding en voor opzettelijke slagen en verwondingen. Hij kreeg twee jaar cel, waarvan zes maanden effectief.

De feiten
In de nacht van 21 op 22 juli wandelde de 17-jarige Lisa alleen naar huis, toen plots rond iets over 1.00 uur een man aan de fietsenstalling achter het station van Roeselare haar de weg versperde. "Ik wou voorbijgaan, maar hij blokkeerde mij de weg zodat ik niet meer door kon", getuigt Lisa in het VTM-programma Faroek.
De man liet de tiener niet passeren en toen ze wegliep, zette de man de achtervolging in. Hij slaagde er uiteindelijk in om het slachtoffer vast te grijpen en op de grond te duwen. Na geduw en getrek slaagde het 17-jarige meisje er gelukkig toch in om zich uit de armen van de aanrander te bevrijden. De 17-jarige Lisa vluchtte weg, maar haar aanrander sprintte opnieuw achter haar aan. De tiener sprong gauw een hotel binnen in de buurt, maar in het sas tussen de open voordeur en de gesloten automatische schuifdeuren kon de 17-jarige Lisa geen kant meer uit. Ze kon door hard op de glazen schuifdeuren te bonken mensen in het hotel wakker maken, waarna haar aanvaller er vandoor ging en ze hulp kreeg van een dame uit het hotel. "Ik was aan het wenen, maar ik was blij omdat ik wist dat hij verder niets meer kon doen", getuigt Lisa dapper.

Alles werd opgenomen door bewakingscamera's in de buurt en in het hotel. Meteen hierna wandelt de dader weg en gaat hij op zoek naar een nieuw slachtoffer. In de naburige Sint-Hubrechtstraat randt hij een tweede vrouw aan. De man valt de 53-jarige Tine langs achter aan en gooit ook haar op de grond. Omdat de vrouw luidkeels schreeuwde, komen buren naar buiten, waardoor de aanvaller op de vlucht moet gaan. Beide slachtoffers houden een zwaar trauma over aan de aanval van de agressieve aanrander in Roeselare.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Faroek)

Ook dit kan u interesseren