Tagtik

Nog maar 600 militairen op straat tegen mei

Het aantal militairen dat in België op straat patrouilleert, zakt steeds meer sinds dat het terreuralarm werd verlaagd van drie naar twee. Momenteel worden er dagelijks ng zo'n 750 militairen op straat ingezet. Dat aantal zal nog verder zakken. Tegen de maand mei zullen normaal gezien nog 600 militairen de straten en strategische posities bewaken.

Dat is een goede evolutie, vindt onderstafchef Operaties en Training van Defensie, generaal-majoor Johan Peeters. Aangezien er veel druk werd gezet op de militairen van de landmacht, was er amper tijd voor training en dat kan op lange termijn een nefast effect heben. De vermindering van het aantal militairen op straat zorgt er nu voor dat er opnieuw meer tijd vrijkomt voor training, waardoor de Belgische militairen ook opnieuw klaar zullen zijn om internationaal ingezet te worden.

Toch blijft de metro in Brussel een kwetsbare locatie. Militairen zullen daar dan ook aanwezig blijven. "Maar we zijn nu wel aan het bekijken of we niet beter in het centrum van Brussel kunnen blijven en dat we niet tot het einde van de metrolijnen moeten gaan", zegt generaal-majoor Peeters in La Libre Belgique.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Libre Belgique/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren