Tagtik

Politie vindt gigantische cannabisplantage in kmo-zone

In Kruibeke heeft de politie een grote cannabisplantage opgerold. De plantage werd aangetroffen in een vroegere koffiebranderij in de kmo-zone in de Hogerakkerhoek.

Katty De Bruyn, commissaris van de politie Kruibeke-Temse meldde dat de kweekinstallatie nog volop in opbouw was. De bende mikte duidelijk hoog. Het ging om een professionele cannabisinstallatie met een eigen hoogspanningscabine. Gezien de constructie, het materiaal en de oppervlakte zou de plantage een capaciteit gehad hebben van zo'n 10.000 planten.

Hiermee is het één van de grootste opgerolde cannabisplantages ooit, in België.
In december vorig jaar verkocht de koffiebranderij de loods aan een industriële vastgoedmakelaar. De drugsbende huurde de loods nu van de nieuwe eigenaar.

De zaakvoerder van de koffiebranderij is verrast door de ontdekking van de cannabisplantage in zijn voormalig pand, maar snapt wel waarom de bende de keuze voor deze loods heeft gemaakt. "We hadden in onze loods een stalen platform gebouwd waarop de branderij zich bevond. Omdat staal geen warmte doorgeeft, zullen de telers wellicht onder die constructie de lampen gehangen hebben en de plantjes gezet hebben. In het gebouw is er ook genoeg verluchting en bevindt de laad- en loskade zich achteraan de loods. Gezien de oppervlakte van 1.250 vierkante meter was het plaatsen van 10.000 plantjes zeker mogelijk. Het is wel even schrikken als je hoort dat men zoiets van plan was te midden van een kmo-zone."

De politie nam al het materiaal in beslag. Ter plaatse werden geen verdachten aangetroffen. Het onderzoek naar de leden van de drugsbende is volop aan de gang.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren