Tagtik

Saoedische prins investeert in Beerschot-Wilrijk

De mede-eigenaar van het Engelse Sheffield United heeft dinsdagavond een akkoord bereikt met DCA en voetbalclub Beerschot-Wilrijk. Prins Abdullah Bin Mossaad, die gek is van voetbal, zal investeren in Beerschot-Wilrijk.

"Ik ben heel fier op deze overeenkomst met DCA en eigenaar Francis Vrancken om aandeelhouder te worden van KFCO Beerschot Wilrijk. Het is onze doelstelling om van Beerschot Wilrijk een sterke Pro Leagueclub te maken. Met een kern die gedragen wordt door 35% spelers die door de jeugdacademie van Beerschot Wilrijk werden opgeleid. Ik was enorm onder de indruk van de sociale verantwoordelijkheid van de club, met haar zevenhonderd jeugdspelers. Maar ook door het aantal topspelers dat door de club in het verleden werd opgeleid. Spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Moussa Dembele en Radja Nainggolan bewijzen dat Beerschot Wilrijk het potentieel heeft om een club te zijn die steunt op eigen opgeleide talenten", klinkt het enthousiast bij de Saudische prins Abdullah Bin Mossaad.

Samen met de club wil de prins Beerschot-Wilrijk verder professionaliseren om opnieuw de stap te zetten richting de Pro League. Jan Van Winckel keert terug naar Beerschot-Wilrijk als bestuurslid in de technische commissie. De Saudische prins werkte reeds samen met Van Winckel bij de Aziatische topclub Al-Hilal Saudi en de nationale ploeg van Saudi-Arabië. In december 2017 stelde hij de Belg nog aan bij Sheffield United als Club Director.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren