Tagtik

Slechte start voor Belgian Bullets

Het Belgische vrouwenboblseeteam is woensdag tijdens haar eerste training op de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang gecrasht.

Elfje Willemsen en remster Sara Aerts, maar ook An Vannieuwenhuyse en remster Shana Vanhaen, hebben woensdag voor het eerst getraind op de baan van het Olympic Sliding Center in Pyeongchang. Deze training verliep bij het tweede Belgische duo niet helemaal zoals gepland. Vannieuwenhuyse en remster Shana Vanhaen gingen immers uit de bocht en crashten met hun bob.

"Ze zeggen altijd dat je pas een echte bobsleester bent als je eens een crash hebt meegemaakt. Dit was mijn eerste dus ik ben heel blij. Ik had eerst niet door wat er gebeurde, tot we plotseling omver lagen. Ik denk dat we in bocht vijf iets te hoog zaten. Het was even verschieten, maar ik voel me prima", klinkt het bij Shana Vanhaen die gelukkig enkel een licht gescheurd pak overhoudt aan de crash.

De Belgian Bullets hebben nog acht trainingsruns de tijd om de Zuid-Koreaanse baan minutieus te leren kennen. Op 20 en 21 februari vinden namelijk de wedstrijden van de Winterspelen er plaats in het bobsleeën.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren