Tagtik

Sms'en Puigdemont gelekt: "Het is voorbij"

De Spaanse pers staat vandaag op zijn kop. Tekstberichten van de Catalaanse ex-minister-president Carles Puigdemont aan één van zijn voormalige Catalaanse ministers Antoni Comí zijn gelekt. "Het is voorbij, de onzen hebben ons opgeofferd. Het Moncloa (de Spaanse regering in Madrid, nvdr.) heeft gewonnen", schrijft Puigdemont in één van de sms'en.

Carles Puigdemont geeft toe dat hij deze berichten wel degelijk heeft verzonden en zit verveeld met de situatie. "Er zijn momenten waarop ik twijfel, maar ik zal niet plooien", blijft de Catalaanse separatistische leider strijdvaardig.

De foto van het sms-verkeer tussen Puigdemont en Comi is afkomstig van een N-VA-bijeenkomst die gisterenavond plaatsvond in Oud-Heverlee. Een fotograaf die er achter Antoni Comí stond, maakte een foto van zijn smartphonescherm en ontdekte zo de berichtjes.

Puigdemont is niet te spreken over de manier waarop de fotograaf te werk ging. "Ik ben ook een journalist, maar ik ben altijd van mening geweest dat er limieten zijn rond privacy. Die van mij zijn nu geschonden. Ik ben ook maar een mens en er zijn momenten waarop ik twijfel, maar uit respect en dankbaarheid voor onze burgers zal ik niet plooien, niet opgeven", schrijft Puigdemont op Twitter.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren