Tagtik

Tom Boonen naar Lotto-Soudal

Tom Boonen maakte zijn hele actieve wielercarrière het mooie weer bij de Quick-Step-formatie van Patrick Lefevere. Nu stapt hij over naar Lotto-Soudal.

Wielerploeg Lotto-Soudal wou ex-renner Tom Boonen maar al te graag binnenhalen in de publicitaire en sportieve werking van het team. Op het eerste zicht leek dit een opmerkelijk aanbod. Gezien Paul De Geyter sinds 1 september CEO is van Lotto-Soudal, is dit echter helemaal niet zo verwonderlijk. De Geyter was immers jarenlang de persoonlijke zaakwaarnemer van Tom Boonen met zijn sportmanagementbureau Celio Sports & Image.

De Geyter droomde al een tijdje van een nieuwe samenwerking met levende legende Tom Boonen. "Tom blijft een persoonlijkheid. Hij kan op alle domeinen van waarde zijn. Ook sportief, ja. Liefst had ik hem zelfs als wegkapitein terug naar de ploeg gehaald. Dat is helaas uitgesloten. Maar dat ik hem er dolgraag bij wil in de werking? Absoluut", zei Paul De Geyter in Het Nieuwsblad. Deze mooie woorden zijn duidelijk niet in dovemansoren terechtgekomen.

Boonen heeft even de tijd genomen om na te denken over het voorstel en nam donderdag een besluit. Hij gaat voor Lotto-Soudal werken en krijgt er een pr-functie en adviserende rol én tevens wordt hij ambassadeur van het Captains of Cycling-project.

"Toen Paul De Geyter me vroeg of ik het concept zag zitten, moest ik niet lang nadenken. Wij zijn al lang vrienden en ik zie die nieuwe job zitten. Ik kan zo mijn ervaring meegeven aan de jongere renners. Het is niet de bedoeling dat ik een adjunct-sportdirecteur word. Integendeel. Mijn werk zit erop als de renners in koers rijden. In de volgwagen zal je mij dus niet aantreffen. Ik ga me bezig houden met het technische en het materiële aspect van het wielrennen", reageert de Bom van Balen op zijn carrièrewending bij HLN.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren