Tagtik

Trump krijgt warm onthaal in Polen

Donald Trump is in Europa: vrijdag neemt hij deel aan de G20-top in Hamburg. Het is echter ongewoon dat hij niet meteen naar Duitsland trekt, maar donderdag eerst een bezoekje brengt aan Polen. Daar stond alvast een ontmoeting met Pools president Duda op het programma.

Trump wil met zijn bezoek aan Polen zieltjes winnen vooraleer hij naar de top trekt die zich als heel moeilijk aankondigt. Met Polen deelt hij een visie over een 'mindere' Europese Unie en wil hij een gasdeal sluiten.

In Hamburg, waar hij twee dagen zal verblijven, wachten hem moeilijke gesprekken tijdens de G20: inzake klimaatopwarming, wereldhandel en militaire uitgaven staat Trump diametraal tegenover Angela Merkel.

Door eerst naar Polen te trekken maakt hij ook een statement richting Russisch president Putin. Polen maakte in het verleden al anti-Russische verklaringen. Er blijven veel vragen over de (mogelijke) inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen en ook over Syrië zijn Amerika en Rusland het niet eens.

Tot slot is er nog de kwestie Noord-Korea: Trump stelt vragen bij de groeiende handel tussen China en Noord-Korea. Ook met Chinees president Xi Jinping belooft het voor Trump dus een bijzonder gesprek te worden.

(Fausto by Tagtik/Bron: Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren