Tagtik

Verdachte zwaar vluchtmisdrijf opgepakt

Een vrouw van 56 jaar oud is maandagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in de Jerusalemstraat in Schaarbeek. De vrouw stapte er omstreeks 16.50 uur uit de Aldi en nam het zebrapad om de straat over te steken. Daar werd ze plots omvergereden door een witte Volkswagen Polo. Het slachtoffer vloog de lucht in en kwam vervolgens hard neer op het asfalt. Op bewakingsbeelden van een naburige supermarkt is te zien hoe de bestuurder van de witte wagen gewoon doorrijdt na het ongeval.

De 56-jarige vrouw raakte zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar. Dat meldt het parket. Het parket opende een onderzoek en de politie ging actief op zoek naar de bestuurder.

De 20-jarige verdachte van dit vluchtmisdrijf is inmiddels gevat. Dat meldde burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) woensdagavond op de gemeenteraad. Het 56-jarige slachtoffer is ook aan de beterhand en werd ontslagen uit het ziekenhuis. De verdachte werd woensdag ter beschikking gesteld van het parket. De procureur des Konings heeft inmiddels een onderzoeksrechter gevorderd wegens 'vluchtmisdrijf met verwondingen en onopzettelijke slagen en verwondingen', meldt Bruzz.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren