Tagtik

VK wil 30 miljard euro betalen aan EU

De onderhandelingen over de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie lijken in een stroomversnelling te zijn geraakt. Het VK zou bereid zijn om maar liefst 60 miljard euro te betalen aan de Europese Unie. Dat melden The Daily Telegraph, The Times, The Guardian en ook de BBC vandaag.

Brussel én Londen ontkennen het akkoord voorlopig nog. Van zodra het Verenigd Koninkrijk uit de EU is gestapt, kan het pas beginnen onderhandelen over de toekomstige handelsrelatie met de Europese Unie. Op 14 december zullen de Europese staatshoofden tijdens een top beslissen of die onderhandelingen er komen en wanneer deze zullen plaatsvinden.

Het Verenigd Koninkrijk moet eerst nog andere varkentjes wassen, waarna het pas kan werken aan een winstgevende handelsrelatie met de EU-landen na de Brexit. Zo moet het nog éénduidigheid bekomen omtrent de rechten van de Europese onderdanen in het Verenigd Koninkrijk. Ook zorgt de grensovergang tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland momenteel nog voor een moeilijke praktische uitdaging.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren