Tagtik

Wandelaar vermoord en in waterput gedumpt

De 61-jarige Georges Appelmans is niet gestorven na een ongeval of pleegde geen zelfmoord, de wandelaar werd vermoord. Dat blijkt nu, 2.5 jaar na de feiten. Een wetsgeneesheer ontdekte na een grondige analyse in het Nationaal Instituut Criminalistiek en Criminologie dat het water in de longen van de wandelaar een heel andere samenstelling had dan het water in de waterput waar hij in mei 2015, drie maanden na zijn verdwijning, gevonden werd.

De 61-jarige informaticus verdween in februari 2015 toen hij na zijn wekelijkse wandeling door de velden van Ninove en Gooik niet meer naar huis terugkeerde. Drie maanden later werd zijn lichaam in een waterput op zo'n vier kilometer van zijn woning gevonden.

De man zou eerst met geweld onder water geduwd zijn en vervolgens op een andere locatie in de waterput gegooid zijn. Het borstbeen van de man werd ook gebroken, bijkt uit onderzoek, waardoor het gebruik van geweld niet meer uit te sluiten valt. De politie gaat nu op zoek naar de plek waar de 61-jarige man eerst verdronken werd, waarna hij in de waterput in de Drie Egyptenbaan werd gedumpt.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren