Tagtik

Wat doen deze wereldsterren daar?

Tientallen staats- en regeringsleiders, privébedrijven en internationale organisaties komen deze week samen in Parijs voor de klimaattop 'One Planet Summit', een organisatie van de Franse president Emmanuel Macron. De Franse president postte vandaag een uitzonderlijke selfie op zijn Instagrampagina. Geflankeerd door Arnold Schwarzenegger en onze premier Michel, poseert hij vandaag voor een foto op de klimaattop.

Het doel van de 'One Planet Summit' is om het engagement te bevestigen tegen de klimaatverandering én vooral ook om geld in te zamelen in de strijd tegen de klimaatverandering.

Absolute wereldsterren zoals Microsoft oprichter Bill gates, ondernemer Richard Branson en oud-burgemeester van New York Michael Bloomberg zijn maar enkelen van de hooggeplaatste gasten die deze week langskomen op het Elysée in Parijs om het samen met de Franse president Macron over de opwarming van de aarde te hebben.

Dé grote afwezige is de Amerikaanse president Donald Trump. De Verenigde Staten trokken zich in juni terug uit het klimaatakkoord. Toch beweren de Amerikaanse vertegenwoordigers, waaronder de minister van Buitenlandse Zaken, dat ze wel degelijk met het akkoord verder zullen gaan en dat Trump niet voor alle Amerikanen spreekt.

"De VS hebben wel degelijk het klimaatakkoord van Parijs ondertekend. En het is uiterst agressief om eenzijdig te beslissen om het akkoord niet na te leven. En het is ook geen manier om zo de anderen alles te laten heronderhandelen omdat één partner besliste om eruit te stappen. Sorry, maar dat gaat niet", zegt de Franse president Emmanuel Macron vandaag overtuigd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Instagram)

Ook dit kan u interesseren