Tagtik

Het is zeker: "Poetin kan in Oekraïne nooit winnen"

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoette vrijdag de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in Trump Tower in New York, aan het einde van een week waarin de Republikeinse presidentskandidaat de Oekraïense leider bekritiseerde voor zijn weigering om een overeenkomst te sluiten met Vladimir Poetin.



In zijn toespraak tot de pers bedankte de heer Zelensky de heer Trump voor zijn ontmoeting en wees erop dat er sinds hun laatste ontmoeting vijf jaar waren verstreken.



“Ik denk dat we het erover eens zijn dat de oorlog in Oekraïne moet worden gestopt en dat Poetin niet kan winnen,” begon de heer Zelensky, eraan toevoegend dat Oekraïne moet winnen en dat hij van plan is om de details van zijn overwinningsplan met Trump te bespreken.



Zelensky sprak ook nog over de komende presidentsverkiezingen in de VS: de Amerikanen zijn de enigen die beslissen wie de volgende president wordt, maar het is belangrijk om te bespreken wat de twee kandidaten zouden doen na de verkiezingen in november: "Daarom heb ik besloten om beide kandidaten te ontmoeten."


(HL with MaSi/Source: Agence/Photo DPA Anadolu/Selcuk Acar)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren