Tagtik

“Poetin zal niet stoppen met Oekraïne”

De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius heeft herhaald dat het huidige offensief tegen Oekraïne “slechts het begin is” voor het Rusland van Vladimir Poetin.

Rusland heeft zijn wapencapaciteit in de loop der jaren vergroot en zou in de toekomst een grotere bedreiging kunnen vormen. “We zien dat Rusland zijn wapenproductie snel opvoert en zijn strijdkrachten sterk uitbreidt”, zei Pistorius tegen het Litouwse parlement, waar hij aan toevoegde dat de gebeurtenissen in Oekraïne moeten worden gezien als de ‘laatste wake-up call’ voor het Westen.

De Duitse minister zei dat voor president Poetin de vrije en democratische manier van leven zijn echte vijand is, terwijl hij de cohesie tussen EU-lidstaten en NAVO-landen probeert te ondermijnen met behulp van hybride methoden zoals cyberaanvallen.

“De Duitse strijdkrachten worden een centrale pijler van conventionele afschrikking en verdediging in Europa,” zei Pistorius, die ook zei dat hij bezig was om de Duitse regering ertoe te brengen zich te verbinden de defensie-uitgaven te verhogen tot meer dan 2% van het BBP.

(SR and FM for Tagtik/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren