Tagtik

Familie verdwenen Jay (19) start zelf zoektocht op Tenerife

Al drie weken is Jay (19) vermist op Tenerife. De hoop op een goede afloop slinkt.

De 19-jarige Jay Slater is sinds 17 juni vermist op het Canarische eiland Tenerife. De tiener uit het Britse Oswaldtwistle in Lancashire bezocht een muziekfestival met vrienden op Tenerife. Hij liet zijn vrienden weten dat hij de nacht zou doorbrengen met enkele mensen die hij die zondagavond pas ontmoet had, maar sindsdien is er geen spoor meer van de Britse tiener. Hij zou met de groep nieuwe 'vrienden' naar een afgelegen Airbnb zijn gereisd en op maandagochtend 17 juni zou hij vervolgens te voet naar zijn eigen verblijfplaats zijn vertrokken. Maar daar kwam hij nooit aan.

Gevallen in ravijn?
De Britse tiener was na een feestje in de kuststad Los Cristianos, in het zuidwesten van Tenerife, niet meteen teruggekeerd naar het nabijgelegen appartement waar hij de vakantie doorbracht met vrienden. Hij had immers nieuwe mensen leren kennen en wilde het feestje bij hen verderzetten. Hij vertrok met deze twee mannen naar een bed and breakfast in het afgelegen Masca, meer dan dertig kilometer boven Los Cristianos. Op Snapchat deelde de Britse tiener nog een foto van zichzelf terwijl hij een sigaret rookte op de trappen van het huis. Toen hij de ochtend nadien de bus miste, besloot hij te voet terug te keren naar de kuststad. Zijn laatste bevestigde locatie is een natuurreservaat iets meer dan een kilometer ten noorden van Masca.

Verontrustende videochat
Tijdens een videogesprek met vriendin Lucy Mae Law, vlak voor de batterij van de telefoon van Jay de geest gaf, zou de jongeman aangegeven hebben dat hij verdwaald was zonder water en dringend hulp nodig had. Hij raakte vermist in een rotsachtig gebied met ravijnen en grotten dat niet makkelijk toegankelijk en doorzoekbaar is. 
Het gebied waar gezocht werd naar de tiener is bijzonder uitdagend aangezien het bestaat uit bergen, rotsen, ravijnen en bossen. De Spaanse politie doorzocht het gebied met helikopters, drones en speurhonden, maar vond niets. 

Politie staakt zoektocht, familie neemt over

De Spaanse politie heeft na twee weken besloten om de zoektocht naar de vermiste Brit stop te zetten, dit tot frustratie van de familie en vrienden van de Britse tiener. De familie beeft bijgevolg zelf een zoektocht op poten gezet. Zijn familie is op eigen houtje gaan zoeken en smeekt nu om hulp van de Britse politie en Interpol. 

Een week lang kamden ze de bergachtige regio rond het bergdorpje Masca uit. Maar het gebied is zo groot dat het bijna onbegonnen werk is. “Zelfs een leger zou er tien jaar over doen”, zegt de vader van Jay, die nu hoopt op steun van de Britse politie en Interpol. “Ik roep hen op om zelf het onderzoek in handen te nemen”, zegt hij.

(SR for Tagtik/Picture: GoFundMe - Family handout)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren