Tagtik

"Als Oekraïne valt, verandert de wereldorde"

De Oekraïense ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk heeft gewaarschuwd dat de nederlaag van Oekraïne een nieuwe wereldorde tot stand zou brengen.


Valerii Zaluzhnyi sprak dinsdag op het congres van de Britse Conservatieve Partij en drong er bij de bondgenoten van Oekraïne op aan om verenigd te blijven en zijn land te blijven steunen in een oorlog tussen de twee buurlanden die nu al meer dan twee jaar duurt.



"De inzet van deze oorlog reikt verder dan Europa. Als Oekraïne valt, zal dat de wereldorde veranderen", zei hij. "Wie de oorlog wint, zal de toekomst van de wereld kunnen bepalen. Daarom moeten we heel duidelijk zijn: Oekraïne moet deze oorlog winnen."



Het Westen overweegt momenteel om Oekraïne toe te staan zijn langeafstandsraketten tegen Rusland te gebruiken, ondanks waarschuwingen van het Kremlin dat een dergelijke stap onvermijdelijk tot een proxy-oorlog zou leiden.



Tijdens het evenement drong het Britse parlementslid Alicia Kearns er ook bij het Verenigd Koninkrijk op aan om meer steun te geven aan Kiev: "Tijd is kostbaar. We geven Oekraïne nog steeds alleen genoeg om te overleven, niet om te winnen, en dat is een moreel falen."

(PP with QG/Source: Huffington Post / Photo: © Unsplash)

Ook dit kan u interesseren