Tagtik

Zo voorkom je die vervelende herfstblues

12 September 2024 10:10 De zomervakantie is voorbij; dagen vol zon maken plaats voor kortere dagen, minder zonlicht en grauwe dagen. Veel mensen ervaren na die lange zomer een dip: de herfstblues! Ons energiepeil zakt, we raken precies niet uitgeslapen, we zijn wat prikkelbaarder en humeurig, we ervaren problemen met concentratie en geheugen …

Antigifcentrum waarschuwt voor giftige pompoenen

11 September 2024 14:24 Een stuk van een giftige pompoen eten veroorzaakt heel wat vervelende gezondheidsproblemen zoals hevige buikpijn, braken, soms bloederige diarree, duizeligheid, hartkloppingen en veel speeksel in de mond.

Stromae heeft nieuws voor zijn fans

10 September 2024 20:25 Het is opnieuw lange tijd stil geweest rond de Brusselse wereldster Stromae. Maar de Belgische zanger met tal van wereldhits heeft weer van zich laten horen.

'Verliefd op de butternut'

09 September 2024 10:55 Herfst, dé tijd van pompoenen! Dit is een zeer populaire groente die je in heel wat recepten kan gebruiken. Je kent de ‘klassieke oranje pompoen’, maar ken je ook de flespompoen, ook gekend onder de naam butternut. Het is een kleine tot middelgrote pompoensoort met een fles of peerachtige vorm. Deze soort wordt in veel gerechten gebruikt, vooral omdat het vruchtvlees weinig draden bevat. De flespompoen heeft een zoete en nootachtige smaak.

Brood voor de eendjes? Beter niet doen!

03 September 2024 13:32 Vakantietijd! En dan gaan we op stap met de (klein)kinderen. Wat is er leuker dan naar een park te trekken en te kijken naar de eendjes die er in de vijver zwemmen? Kinderen vinden het dan ook leuk om brood te geven aan de eendjes. Maar is dit wel verstandig?