Tagtik

Zo verzacht je jeukende muggenbeten

10 July 2024 13:28 Wie zomerweer zegt, denkt automatisch aan muggen. Gezellige barbecues, een opblaasbaar zwembad in de tuin en heerlijk luieren, de zomer heeft zo veel te bieden. Maar niets zo irritant op deze momenten om constant te moeten krabben door vervelende muggenbeten. Als je gestoken bent door een mug, kan je verschillende dingen doen om de jeuk serieus te verminderen. Je hoeft voor vele behandelingen zelfs niet naar de apotheker te snellen.

Welke groente bewaar jij in de koelkast en welke niet?

10 July 2024 13:00 Het leven is de laatste tijd duur geworden, dat ondervinden we maar al te best wanneer we onze wekelijkse boodschappen gaan doen. We hebben niet altijd de mogelijkheid of de tijd om elke dag voedingswaren zoals groente en fruit te gaan kopen. Zeker wanneer we voor een week of enkele dagen groente kopen is het natuurlijk belangrijk dat we weten hoe we die groente zo lang mogelijk vers kunnen houden en ook waar. We willen trouwens dat de kwaliteit zoveel mogelijk wordt behouden. Niet alle groente moeten in de koelkast bewaard worden, maar bij sommige is het wel noodzakelijk.

Zo verzorg je jouw ouder wordende hond

08 July 2024 12:33 Wanneer mensen ouder worden duiken allerlei ouderdomskwaaltjes op. Ze moeten meer rusten, worden wat strammer, hebben sneller koud of te warm … Dit is bij honden niet anders.

Doe dit karweitje niet met huisdieren in huis

08 July 2024 11:30 In de vakantie hebben we ons huisdier graag dicht bij ons. Meestal heeft het dan wel zijn favoriete plaatsje waar het kan vertoeven in de buurt van het baasje. Maar wist je dat we niet zomaar alle karweitjes kunnen doen waar ons huisdier bij is?

BED, de meest voorkomende eetstoornis bij volwassenen

06 July 2024 14:25 We hebben het allemaal wel al eens gedaan: dat extra stukje chocolade of taart gegeten als troost of voor de gezelligheid. Hier is niks mis mee. Het wordt wel een probleem wanneer je telkens iets misgaat, je troost gaat zoeken in eten. Het gaat voor sommige mensen zo ver dat ze eten tot ze misselijk worden. BED, binge eating disorder, of eetstoornis is de meest voorkomende eetstoornis bij volwassenen.