Tagtik

Twintiger verdween met mysterieus briefje op piek in Yellowstone

Er is al bijna een maand geen spoor meer van de 22-jarige Austin. Deze actieve jongeman verdween in het  beroemde Yellowstone National Park. De ouders hebben nu een opmerkelijk briefje gedeeld met de wereld.

Het gaat om een kort tekstje dat Austin achterliet op papier toen hij de de top van de Eagle Peak in Wyoming had bereikt. Het gaat om een handgeschreven pagina uit zijn dagboek die hij op de piek achterliet. Hij maakte duidelijk hoe zwaar de beklimming wel was geweest.

“Ik voel mijn vingers niet meer en mijn brillenglazen zijn zo bedampt van het meedogenloze weer in de bergen”, schreef King. “Ik kan echt niet geloven dat ik hier ben, het heeft me zoveel moeite gekost. Ik heb regen, ijzel, hagel en de meeste wind die ik ooit heb gevoeld doorstaan.”

Door de felle mist kon hij de bergtop waarop hij zat zelfs niet goed zien, schreef hij verder, al liet hij dat niet aan zijn hart komen. “Ik ben 22 jaar en ga deze dag onthouden voor de rest van mijn leven. Het leven is mooi, ga naar buiten en leef”, besloot hij de brief.

En dit was het laatste dat voorlopig vernomen werd van de Amerikaanse twintiger. Hij keerde niet terug naar huis en werd niet meer gespot in het Yellowstone National Park. Er wordt nog steeds naar hem gezocht, maar dat leverde nog steeds geen resultaat op. Vader King organiseerde een geldinzameling om de voortdurende zoektocht naar zijn zoon te kunnen betalen. 

(SR for Tagtik/Illustration picture: Photo by Akshay Reddy on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren