Tagtik

Verse kruiden meekoken of niet?

13 August 2024 12:13 Heb jij thuis ook potjes staan met heerlijke verse kruiden? Ze zorgen voor smaak, kleur en heerlijke aroma’s. Maar weet je ook welke kruiden je mag meekoken en welke niet? Het is een misverstand dat je verse kruiden pas op het laatste moment aan je bereiding mag toevoegen. Sommige kruiden mogen gerust een paar uurtjes mee stoven. Ook een misverstand is dat je of verse of gedroogde kruiden in een gerecht kan gebruiken. Die twee kunnen namelijk wel perfect samen gaan. Interessant is tevens ook dat door de uitgesproken smaken van kruiden minder zout moet gebruikt worden in je gerechten.

Zo blijf je gehydrateerd: maak deze fouten niet!

12 August 2024 09:45 We leven deze week in tropische temperaturen, en drinken met warm weer is heel belangrijk! Wanneer je onvoldoende drinkt bij hitte, loopt je lichaamstemperatuur op, verslechtert je doorbloeding en kan je zelfs een hitteberoerte krijgen. Dus: blijven drinken is de boodschap bij warm weer!

Je werk loslaten op vakantie? Zo lukt dat!

09 August 2024 12:48 De behoefte aan verlof sterker dan ooit! De grenzen tussen privé en werk vervagen en dit brengt de nodige stress en vermoeidheid met zich mee. “Vakantie nemen is onmisbaar voor een goede gezondheid“, vertelde Lode Godderis al eerder. Hij is professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven en algemeen directeur van IDEWE, de externe dienst voor bescherming en preventie op het werk.