Tagtik

De trend van het moment: de 'adults only' vakantie

09 July 2024 11:35 Wilt u tijdens de korte vakantie die u neemt zorgeloos in het zonnetje liggen en niet gestoord worden door roepende of wenende kinderen? Dan is een adults only vakantie zeker iets voor u. Deze hype wint trouwens in de hele wereld aan populariteit.

Ken jij het meest dorstlessende en sappige waterbommetje al?

03 July 2024 18:19 Seizoensgebonden groenten zijn een geschenk voor ons lijf én voor de planeet. De meest geliefde groente van dit moment is de komkommer! Sappig, dorstlessend, hapklaar en enorm veelzijdig in de keuken. Bovendien bevat een komkommer weinig calorieën, maar zit hij vol kalium, vitamine K en antioxidanten. Kalium zorgt voor een goede vochtbalans en bloeddrukregulatie.

Je werk loslaten op vakantie? Zo lukt dat!

29 June 2024 15:05 De behoefte aan verlof sterker dan ooit! De grenzen tussen privé en werk vervagen en dit brengt de nodige stress en vermoeidheid met zich mee. “Vakantie nemen is onmisbaar voor een goede gezondheid“, vertelde Lode Godderis al eerder. Hij is professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven en algemeen directeur van IDEWE, de externe dienst voor bescherming en preventie op het werk.

Dè vrucht van het moment geeft je een gigantische gezondheidsboost

25 June 2024 11:17 Heb jij al kunnen weerstaan aan die dikke, lekkere, sappige kersen op de markt of in de plaatselijke winkel? Voor je het beseft, heb je een half bakje op. Het is echter helemaal niet nodig om hierover schuldgevoelens te hebben, want kersen zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn rijk aan antioxydanten. Bovendien bevatten deze vruchten maar 54 calorieën per 100 gram.