Tagtik

Bloemkoolwafel als lunch? Super lekker!

12 April 2024 12:00 Bloemkool is een veelzijdige groente die veel voedingsstoffen bevat waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten. Mensen eten deze groente rauw of gekookt. Bloemkool bevat weinig koolhydraten en kan rijst, aardappelen granen of peulvruchten in een gerecht vervangen. Bovendien is het een goedkope groente.

Zo verleng je de levensduur van je fietsbatterij

11 April 2024 15:10 De verkoop van elektrische fietsen zit al een tijd in de lift! Zo’n fiets is een serieuze investering, en daarom is het belangrijk dat we die zo goed mogelijk onderhouden, en dan bedoelen we vooral de batterij. Dit is het duurste element op een elektrische fiets en deze gaat niet eeuwig mee.

Uit grootmoeders keuken: de asperges van de armen

11 April 2024 11:30 Dat onze grootmoeders konden koken, wisten we al lang. Maar wie maakt nog regelmatig een gerechtje klaar uit grootmoeders receptenboek? Of heb je ondertussen je eigen receptenboekje met je favoriete gerechten van grootmoeder, maar dan aangepast aan je smaak en met hedendaagse ingrediënten?

Zo hou je die blender proper

09 April 2024 16:00 De blender is een van die huishoudtoestellen die we gebruiken van het ontbijt tot het avondmaal, van de smoothie tot de soep. Al even bij stilgestaan dat dit toestel behoorlijk vies kan worden?

Moet je nu koud of warm douchen na het sporten?

06 April 2024 15:00 Een koude douche … het kan in de zomer zo een deugd doen wanneer we bezweet thuis komen na het sporten. Maar is het ook gezond? Of kiezen we beter voor die warme douche? Warm of koud douchen, het heeft een ander effect op je lichaam.

Is donker brood eigenlijk wel gezonder?

05 April 2024 12:05 Donker brood is gezond, dat werd ons altijd verteld door onze (groot)ouders. Maar klopt het ook dat hoe donkerder het brood, hoe gezonder? Wel, de bruine kleur van je brood zegt niet altijd iets over de gezondheid van het brood. Donker brood kan het meest gezonde brood zijn in het assortiment van bij de bakker, maar het kan ook zijn dat een lichter brood gezonder is.