Tagtik

Is donker brood eigenlijk wel gezonder?

27 May 2024 11:53 Donker brood is gezond, dat werd ons altijd verteld door onze (groot)ouders. Maar klopt het ook dat hoe donkerder het brood, hoe gezonder? Wel, de bruine kleur van je brood zegt niet altijd iets over de gezondheid van het brood. Donker brood kan het meest gezonde brood zijn in het assortiment van bij de bakker, maar het kan ook zijn dat een lichter brood gezonder is.

Deze vegan suikerwafels moet je zeker proeven

23 May 2024 12:00 Steeds meer mensen gaan beseffen dat het niet oké is hoe er met dieren wordt omgegaan. Naast dat dierenleed speelt voor mensen ook het milieu én de gezondheid een rol. Of je nu minder vlees wil eten, vegetarisch wil eten of veganistisch: er bestaan héél lekkere recepten!

Zijn asperges uit blik eigenlijk wel gezond?

21 May 2024 11:48 We kennen allemaal van die momenten: we weten dat groenten gezond zijn en bij een maaltijd horen, maar we hebben ’s avonds echt de tijd, zin of energie niet meer voor al de voorbereidingen. Dan gaan we maar eens voor groenten uit blik! We voelen er ons nog altijd beter bij dan naar de dichtstbijzijnde frituur te hollen. Maar wist je trouwens dat het voor de vitamines en vezels niet uitmaakt of je de groenten vers kookt of uit blik of pot eet.

Deze psychologische tricks zorgen ervoor dat je afvalt

18 May 2024 09:00 Het hele jaar door verschijnen in tijdschriften allerlei diëten. Het ene dieet belooft al wat betere resultaten dan het andere. Maar laat je hierdoor niet vangen; ga voor gezonde eetgewoonten die je kan volhouden. Met volgende 10 psychologische tips ben je al op goede weg!