Tagtik

Ken jij het meest dorstlessende en sappige waterbommetje al?

Seizoensgebonden groenten zijn een geschenk voor ons lijf én voor de planeet. De meest geliefde groente van dit moment is de komkommer! Sappig, dorstlessend, hapklaar en enorm veelzijdig in de keuken. Bovendien bevat een komkommer weinig calorieën, maar zit hij vol kalium, vitamine K en antioxidanten. Kalium zorgt voor een goede vochtbalans en bloeddrukregulatie.

Interessante weetjes over die veelzijdige komkommer:
-bestaat voor 97% uit water
-is familie van de courgette, de augurk, maar ook van de pompoen en de meloen
-er bestaan ook gele en witte komkommers
-Grieken zijn er verzot op: naast yoghurt en knoflook is dit het hoofdingrediënt in een traditionele tzaziki
-wanneer je fijngesneden of geraspte komkommer laat uitlekken in een zeef of bestrooit met wat zout is hij minder vochtig. Zo kan hij verwerkt worden in een frisse zomersalade
-je bewaart komkommers best niet in de koelkast want dan worden ze snel slap. Bewaar ze op een koele plaats van zo’n 10 à 13 graden (kelder of berging). Zo kan je ze 3 tot 7 dagen goed bewaren. In hun folie laten zitten helpt tegen uitdroging.
-je kan komkommers ook stoven, bakken of koken. Perfect te combineren met tomaat, basilicum of peterselie
-je hoeft een komkommer niet te schillen: gewoon wassen en de uiteinden eraf snijden
-voeg restjes komkommer toe aan je drinkbus voor een subtiele smaak. Zero waste, maximum taste!
-lekkere gerechtjes: Thaise komkommersalada, komkommerspread, komkommer-appellimonade met gember …

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren