Tagtik

Britten woest om kleinere bierglazen

“Nu willen ze ook nog aan onze pint komen”. Neen de Britse publieke opinie is niet te spreken over het plan om de grootte van de traditionele Britse ‘pint’ te verkleinen. Britse wetenschappers willen op die manier immers het alcoholgebruik in Groot-Brittannië terugschroeven.

Het regelmatig consumeren van alcohol heeft desastreuze gezondheidsgevolgen. Maar bier drinken zit zo verweven in zoveel culturen wereldwijd, dat het een bijzonder moeilijke verslaving is om te verslaan. 

Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge ontdekten echter dat drinkers de neiging hebben om vast te houden aan een specifiek aantal consumpties als ze wat gaan drinken in een pub. En daar ligt volgens de wetenschappers een opportuniteit. Uit het onderzoek bleek immers dat de bierconsumptie met 10 procent daalde toen de 1.700 deelnemende pubs en restaurants die grootste maat schrapten, en kleinere glazen gebruikten. De bierdrinkers hielden immers vast aan hun aantal consumpties en kloegen niet over de kleinere glazen. 

In heel Groot-Brittannië kleinere bierglazen invoeren zou bijgevolg de nationale volksgezondheid geen windeieren leggen en vele vormen van kanker en andere gezondheidsproblemen kunnen terugschroeven. Maar de gemiddelde Brit lijkt zo'n voorstel niet te smaken... Ook de Britse regering is niet meteen van plan om zo'n drastische glazentruc in te voeren.

“Een kleinere pint betekent alleen dat het langer zal duren om dronken te worden en de horror van deze Labour-regering te vergeten”, reageerde een bierdrinker cynisch op social media.

(FVDV for Tagtik/Source: The Guardian/Illustration picture: Yesmore content for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren