Tagtik

Dit maak je met restjes snoep en chocola van de sint

De Sint is ondertussen al bij vele kinderen langs geweest. Daar horen natuurlijk (massa’s) chocola, speculaas en snoep bij. Heel leuk voor de kinderen en ook wel voor de ouders. Maar na een paar dagen heb je het wel gehad met al dat snoepgoed.

Hierbij enkele tips om snoepgoed te verwerken in recepten:
Speculaaspasta
Nodig: 200 gram speculaaskoekjes – een half kopje koffie met wat suiker en melk – eventueel wat kaneel. Suiker kan je ook weglaten vermits speculaas al suikers bevat.
Aan het werk:
Doe de koekjes in een pot, giet er de koffie over. Doe er kaneel bij en maak alles fijn met een pureerstamper. Je kan het mengsel nog fijner maken met een mixer. Hou je liever van crunchy, dan hoef je niet te mixen. Zorg er voor dat alles één gladde pasta wordt. Proef en doe koffie of melk bij indien je dat verkiest.
Lekker voor ’s morgens op de boterham!

Chocopasta: Leuk om samen met de kids te maken

Gelei van mandarijn
Mandarijnen zijn ideaal om er een frisse gelei van te maken.
Nodig: 900 g mandarijnen – 450 g (liefst zure) moesappels – 4 takjes citroenmelisse – 8 dl water – 2 limoenen – 500 g confituursuiker (verhouding 2:1).

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren