Tagtik

Boeken kaften: zo doet u het vlot

26 August 2024 09:53 Deze week komen je kids met een lading schoolboeken thuis. Heel leuk om die samen eens te bekijken. Maar dan komt de onvermijdelijke opdracht voor jou als ouder … boeken kaften!

Zo vermijd je die vervelende oorpijn op het vliegtuig

23 August 2024 17:29 Voor sommige mensen is op vakantie vertrekken met het vliegtuig echt geen pretje. Het drukverschil zorgt bij hen voor enorme oorpijn. En ja, ze probeerden reeds alles: kauwgom, oordopjes, neusspray, pijnstillers … Er zijn mensen die om die reden zelfs niet meer op een vliegtuig durven te stappen. Neus-keel-oorarts Stephan Vlaminck vertelt op radio2 wat de oorzaak van die oorpijn is en wat je kan doen om dit te voorkomen!

Zo hou je je kinderen deze vakantie van dat scherm weg

20 August 2024 12:08 De zomervakantie is volop bezig en dan komt bij veel (groot)ouders de vraag naar boven: Hoe hou ik de kids van dat scherm weg? We weten wel dat we niet moeten panikeren wanneer kinderen online bezig zijn, maar twee à drie uur aan een stuk is toch wat veel. Met deze tips kan je kinderen wel telkens een klein uurtje van het scherm weghouden.