Tagtik

Deze telefoonnummers redden levens

20 July 2024 11:00 Vakantietijd, een periode van op stap gaan en genieten! We hopen dan ook dat alles goed verloopt. Toch is het handig om in geval van nood snel beroep te kunnen doen op bepaalde diensten. Sla dus zeker deze nummers op in je smartphone.

Met je viervoeter naar zee: do’s en don’ts!

19 July 2024 10:52 Meer en meer hondenvrienden kiezen ervoor om hun trouwe vriend mee op vakantie te nemen. De zee biedt ruimte en gelegenheden genoeg om lange wandelingen te maken en je hond mee te laten genieten. Maar houden honden ook van zand, zon, zout water?

Munt: bijzonder polyvalent en gezond

19 July 2024 10:13 Munt kennen we allemaal van die lekkere verse muntthee. Het is ondertussen een populaire plant geworden die al duizenden jaren bestaat in meerdere culturen.

Daarom pieken de spoedopnames van honden deze week

17 July 2024 18:03 Nu de zomer eindelijk gestart is, steken veel mensen de barbecue aan. Je enthousiaste hond of kat wil hier natuurlijk bij zijn. “Niet toelaten”, zegt dierendokter Rob Lückerath. “Een kleine vonk op hun vacht kan ernstige brandwonden veroorzaken. Bovendien veroorzaken de aanmaakblokjes een aangename geur en zullen sommige dieren erin willen happen.” 

Mosselen in de microgolf klaarmaken?

17 July 2024 09:52 Het mosselseizoen is aan de gang. We kunnen mosselen op vele manieren bereiden: in de pan, op de barbecue, in de oven … Maar kan je mosselen ook klaarmaken in de microgolfoven?