Tagtik

Amerikaanse GI's klaar om aan land te gaan in geval van oorlog met Rusland

Volgens de Telegraph is de NAVO bezig met het opzetten van meerdere verbindingscorridors op de grond om Amerikaanse troepen en pantservoertuigen naar de frontlinies te brengen in het geval van een grote oorlog te land met Rusland in Europa.

Volgens de huidige plannen zouden Amerikaanse troepen in Nederlandse havens landen en dan per trein door Duitsland naar Polen worden vervoerd. Maar er worden ook regelingen getroffen om de routes uit te breiden naar andere havens om ervoor te zorgen dat de communicatie over land niet wordt afgesneden door Russische troepen.

“Amerikaanse troepen zullen ontscheept worden in een van de vijf havens en langs vooraf afgesproken logistieke routes gestuurd worden om een mogelijke aanval vanuit Moskou tegen te gaan,” vertelden ambtenaren aan The Telegraph.

Als NAVO-troepen, die vanuit Nederland de oorlog ingaan, getroffen worden door Russische bombardementen of als Noord-Europese havens vernietigd worden, is de alliantie van plan zich te concentreren op havens in Italië, Griekenland en Turkije. Er zijn ook plannen om troepen te verplaatsen via havens in de Balkan, Noorwegen, Zweden en Finland.

(SR and FM for Tagtik/Source: The Telegraph/Photo: Somchai Kongkamsri via Pexels)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren