Tagtik

"Baltische landen klaar om troepen te sturen naar Oekraïne"

Functionarissen uit de Baltische staten hebben hun Duitse collega's gewaarschuwd dat zij bereid zijn troepen naar Oekraïne te sturen als Rusland aanzienlijke terreinwinst boekt in Oost-Oekraïne. Die waarschuwing deden ze afgelopen weekend op een conferentie in de Estse hoofdstad Tallinn.

Voor Duitsland is deze waarschuwing een reden om zijn steun aan Oekraïne op te voeren, zo meldt 'Der Spiegel'. De Baltische landen uitten hun bezorgdheid over het beleid van de Duitse bondskanselier Scholz: die geeft Oekraïne niet de toestemming om op Russisch gebied aanvallen uit te voeren met wapens die Duitsland aan de Oekraïeners levert. De Baltische staten vrezen dat Rusland de overhand zal krijgen door een halfslachtig beleid.

De Baltische functionarissen verklaarden nog dat als Rusland significante vooruitgang boekt, hun landen en Polen troepen naar Oekraïne zouden sturen, zelfs voordat Russische troepen hun grenzen bereiken. Dit is bedoeld om de NAVO-alliantie te bewegen tot meer steun voor Kiev, uit angst dat Poetin verder zal gaan met zijn veroveringen mocht Oekraïne vallen.

Deze situatie baart de Duitse kanselier Scholz en de Amerikaanse president Biden zorgen, omdat het de NAVO direct bij de oorlog zou betrekken. 

(PP/Source: Der Spiegel via HLN/Illustration picture: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren