Tagtik

Dalai Lama excuseert zich nadat hij kind vraagt op tong te zuigen

Opvallende beelden van de interactie tussen de 87-jarige Dalai Lama en een jongen van 7 hebben de afgelopen dagen voor heel wat opschudding gezorgd.

In een video is namelijk te zien hoe de spirituele leider een jongen tijdens een evenement in het noorden van India vraagt om hem op de mond te kussen en vervolgens aan zijn tong te zuigen. Het vreemde gedrag van de bejaarde Dalai Lama lijkt in geen enkele cultuur echt gepast te zijn en zorgt dan ook wereldwijd voor heel wat geschokte reacties. 

Excuses van Dalai Lama
De Dalai Lama besloot om zich maandag via zijn social media te verontschuldigen voor zijn gedrag. In een verklaring maandag zei het kantoor van de Dalai Lama dat hij "zijn excuses wil aanbieden aan de jongen en zijn familie, evenals aan zijn vele vrienden over de hele wereld, voor de pijn die zijn woorden mogelijk hebben veroorzaakt", eraan toevoegend dat hij "spijt" heeft van de incident. "Zijne Heiligheid plaagt vaak mensen die hij ontmoet op een onschuldige en speelse manier, zelfs in het openbaar en voor camera's", aldus het statement.

Kind moet op tong zuigen
Zijn excuses komen er nadat een video van de vreemde interactie, die plaatsvond tijdens een evenement in de heuvelstad Dharamshala in februari, viraal ging op sociale media. In de video is te zien hoe de jongen de Nobelprijswinnaar voor de vrede benadert en vervolgens vraagt: "Mag ik je omhelzen?" De 87-jarige spirituele leider nodigt de jongen vervolgens uit op het podium en wijst naar zijn wang en zegt: "eerst hier", wat de jongen ertoe aanzet hem een ​​knuffel en een kus te geven. De Dalai Lama wijst dan naar zijn lippen, en zegt: “dan denk ik eindelijk hier ook.” Hij trekt dan aan de kin van de jongen en kust hem op de mond. "En zuig op mijn tong", zegt hij na een paar seconden terwijl hij zijn tong uitsteekt.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren