Tagtik

De compleet gestoorde theorieën uit het brein van Poetin

Aleksandr Dugin, ideoloog van de 'Russische wereld', sprak via video tot Russische studenten in Ekaterinburg op een jeugdforum getiteld "Rusland en het Westen: wereldwijde confrontatie".

De opmerkingen van Aleksandr Dugin waren compleet surrealistisch. 

Hij vertelde de Russische studenten dat het Westen de macht wil afstaan aan kunstmatige intelligentie en cyborgs. Van daaruit ging Dugin verder met "posthumanisme", ter vervanging van transseksuele praktijken. Vervolgens had hij het over de bontbeweging. "Veel kinderen en volwassenen in het Westen trekken kostuums aan en eisen dat ze honden of katten worden genoemd en kattenvoer krijgen."

We moeten niet vergeten dat Douguine de man is die de invasie van Oekraïne theoretiseerde. De 60-jarige Alexandre Douguine is een van de meest invloedrijke ideologen van het Kremlin. Hij heeft soms de bijnaam "Poetins Raspoetin", een verwijzing naar de mystieke adviseur van tsaar Nicolaas II.

"Oekraïne als onafhankelijke staat met bepaalde territoriale ambities vormt een enorm gevaar voor heel Eurazië," schreef hij in 2014. Dugin stelde ook dat militair ingrijpen in Oost-Oekraïne - dat hij Novorossiya (Nieuw Rusland) noemt - nodig was "om het morele gezag van Rusland te redden".

(FVDV and FM for Tagtik/Source: X/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren