Tagtik

De problematische en beangstigende relatie tussen Poetin en Trump

Journalist Bob Woodward heeft het boek “Oorlog” gepubliceerd, dat de geschiedenis van drie conflicten schetst: het Midden-Oosten, Oekraïne en Rusland, evenals de strijd om het presidentschap van de Verenigde Staten.

Hierin onthult hij enkele van de gesprekken die de huidige Amerikaanse president Joe Biden in de loop der jaren heeft gevoerd met Vladimir Poetin, Benjamin Netanyahu en Volodimir Zelenski, maar ook met Donald Trump.

In 'War', zals het boek heet in het Engels, citeert Bob Woodward Dan Coats, Trumps voormalige directeur van de nationale inlichtingendienst, die zegt dat Trumps relatie met Poetin hem zelf al lang verbijstert.

“Hij reikt hem de hand en zegt nooit iets slechts over Poetin. Voor mij is dat beangstigend,” vertelde Coats aan Woodward.

In het Trump-team reageerde campagnewoordvoerder Steven Cheung met een lange persoonlijke aanval op de journalist.

“Geen van deze door Bob Woodward verzonnen verhalen zijn waar en ze zijn het werk van een echt demente en gestoorde man die lijdt aan een slopend geval van Trump Derangement Syndrome”.

De heer Cheung voegde eraan toe: “Woodward is een echte kloo***k die zijn verstand heeft verloren, hij is traag, lethargisch, incompetent en over het algemeen een saai persoon zonder persoonlijkheid.”

Toch is het de moeite waard om op te merken dat Donald Trump heeft ingestemd met talrijke interviews met Woodward, die sinds 1989 wordt beschouwd als Washingtons toonaangevende chroniqueur van de presidenten en wiens onthullingen zeer zelden in twijfel zijn getrokken .

(FVDV and MaSi for Tagtik/Source: War/Photo: Jorgen Haland via Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren