Tagtik

Deze documenten bewijzen dat het Westen zich voorbereidt op een wereldoorlog

Nu er nog steeds gevochten wordt in Oekraïne en de oorlog geen tekenen van verzwakking vertoont, maakt het Westen zich steeds meer zorgen. De NAVO heeft alvast een verdedigingsstrategie ontwikkeld voor het geval het conflict zich uitbreidt. 

Het Belgische dagblad La Libre brengt het nieuws dat de NAVO-leiders vorig jaar al besloten om 300.000 soldaten paraat te houden om het bondgenootschap te beschermen als het conflict een wereldwijde dimensie zou krijgen. Volgens de Britse media The Telegraph, die toegang had tot de verschillende plannen, “zouden er verschillende strategische corridors zijn. Het doel zou zijn om snel Amerikaanse troepen en pantsers naar de frontlinies te sturen". 

Op basis van deze documenten stelt The Telegraph dat Amerikaanse troepen in eerste instantie in Nederland zouden landen, met name in de haven van Rotterdam. Vervolgens zouden ze per trein naar Duitsland en Polen reizen. Als de havens van Noord-Europa al door de Russen zouden zijn ingenomen, werden er ook andere oplossingen overwogen. De Amerikanen zouden verder naar het zuiden landen, in Italië. Ze zouden dan over land van Slovenië en Kroatië naar Hongarije reizen. Als alternatief kunnen troepen van de andere kant van de Atlantische Oceaan vanuit het zuiden in Griekse en Turkse havens aankomen en zich via Bulgarije en Roemenië bij de oostelijke flank van het bondgenootschap voegen.

(SR and AsD for Tagtik/Source: La Libre/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren