Tagtik

Dit nieuwe wapen zal voor ravage zorgen in het Russische kamp

Sinds het begin van de invasie van Oekraïne in 2022 zijn droneaanvallen onderdeel geworden van het dagelijks leven van beide partijen in het conflict. Goedkope en formidabele drones kunnen een ravage aanrichten, afhankelijk van hun capaciteiten en het gebruikte model. Nieuwe wapens die door de Verenigde Staten naar Oekraïne zijn gestuurd, zouden wel eens een stevige bedreiging kunnen vormen voor de troepen van Poetin... 

Géo magazine en Midi Libre melden dat Kiev binnenkort nieuwe, gevaarlijkere modellen drones zal ontvangen, ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf. 

Het Amerikaanse wapenbedrijf Feloni Aero heeft zojuist aangekondigd dat de drones Felon X en Felon 1.0 nu beschikbaar zijn op de markt. Deze unieke toestellen zijn uitgerust met een machinegeweer en een automatisch wapen met een kaliber van 5,56 mm. Volgens Feloni Aero is dit nieuwe model een "revolutionaire fusie van superioriteit in de lucht en dodelijke precisie voor militair en politieel gebruik", meldt Midi Libre. Dit betekent dat er nauwkeurig op zeer verafgelegen doelen kan worden gericht.  

Andere sterke punten? De drones zijn "versterkt met kunstmatige intelligentie" om eventuele anti-drone apparaten te detecteren, zegt Géo. Ze kunnen ook explosieve ladingen dragen en werken met geavanceerde technologie, waardoor ze vliegende objecten van de tegenpartij kunnen identificeren en detecteren. Deze technologie wordt gekenmerkt door "een radar die nauwkeurig andere apparaten signaleert". 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Midi Libre/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren