Tagtik

Duitsland vreest het ergste en laat Oekraïne in de steek

Duitsland blijft sceptisch over de toetreding van Oekraïne tot de NAVO, vooral vanwege de bezorgdheid over de reactie van Rusland en de mogelijke escalatie van de spanningen.



Tijdens een bijeenkomst die werd bijgewoond door The Kyiv Independent onthulde Volodymyr Zelensky dat veel NAVO-lidstaten het bod van Oekraïne steunen. Sommige landen, zoals Duitsland, blijven echter aarzelen.



"Vandaag zien we steun van Frankrijk. We verwachten dat de Britten ons zullen steunen, en we geloven dat de Italianen ons zullen steunen," zei hij. De Oekraïense president stelde verder dat de houding van de VS "positiever" zal zijn zodra de presidentsverkiezingen in november voorbij zijn.



Oekraïne diende zijn aanvraag voor NAVO-lidmaatschap in september 2022 in, en Zelensky verklaarde onlangs dat zijn "overwinningsplan", waarvan hij verschillende punten heeft bekendgemaakt, een snelle toetreding tot de NAVO omvat.



"Ik denk dat deze uitnodiging niet afhangt van de mening van Rusland. Wanneer sommige andere partners ervan overtuigd zijn dat ze sterker zijn dan Rusland, dan zullen we in die zin een positief resultaat hebben," voegde hij er nog aan toe.



(HL with QG - Source : Kyiv Independent / Picture: © Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren