Tagtik

Europese leider wordt 'verrotte en corrupte marionet van Poetin' genoemd

Voormalig KGB-spion en Rusland-expert Sergej Zjirnov nam op de Franse nieuwszender LCI geen blad voor de mond. Hij werd er gevraagd om te reageren op het verzoek van de minister van Buitenlandse Zaken om Rusland en Oekraïne aan te zetten tot onderhandelingen.

Ter herinnering, Peter Szijjarto, de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, roept op tot onderhandelingen en benadrukt dat een derde wereldoorlog nabij zou kunnen zijn.

"Dus eigenlijk zegt hij tegen ons: je buurman komt met een bazooka naar je huis, het heeft geen zin om je tegen hem te verzetten, het heeft geen zin om de politie te bellen, het heeft geen zin om iets te doen. Je moet met hem onderhandelen. Je buurman heeft een bazooka, hij luistert niet naar wat je zegt. Poetin luistert naar niemand. We vergeten dat de Hongaarse leider Viktor Orban een door Poetin gecorrumpeerde kloo.... is, die leeft van Russisch geld."

En de voormalige KGB-agent aarzelt niet en gaat verder:
"Het is geen vredeswil. Nee, hij is corrupt. Hij leeft van Russisch gas. Hij leeft van Russische olie. Hij leeft van de miljarden die Rusland betaalt. En dan bedekt hij het met pacifistische retoriek. Maar laten we het hebben over vrede en zo. Maar Poetin wil geen vrede. Poetin wil geen vrede. Wat kun je onderhandelen met iemand die niet wil onderhandelen?"

(SR and FM for Tagtik/Source: LCI/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren