Tagtik

Gevaar: Poetin lanceert een kernonderzeeër voor de kust van de VS

Russische oorlogsschepen en vliegtuigen arriveren de komende weken in de Caribische Zee. Een van deze oorlogsschepen is een nucleair aangedreven onderzeeër die in Havana zal aanmeren.

De oorlogsschepen zullen naar verwachting havens in Venezuela en Cuba aandoen. De geplande oefeningen maken “zeker” deel uit van de reactie van Rusland op de groeiende steun van de VS voor Oekraïne, meldt het persbureau Associated Press op basis van Amerikaanse functionarissen.

Volgens hen probeert Moskou te laten zien dat het nog steeds een belangrijke militaire macht is in een tijd van escalerende relaties met het Westen.

Het Witte Huis maakt zich hier geen zorgen over, aangezien slechts een “handvol” Russische schepen en ondersteuningsschepen aan de oefeningen zullen deelnemen.

Vorige week gaf Washington Oekraïense troepen toestemming om hun raketten en artillerie te gebruiken om Russisch grondgebied te bestoken ter verdediging van de noordoostelijke regio's van het land. 

In respons daarop beloofde Vladimir Poetin een “asymmetrische reactie” en acties in andere delen van de wereld die een bedreiging zouden kunnen vormen voor de tegenstanders van Rusland. De dictator in het Kremlin verklaarde dat Rusland zijn langeafstandswapens zou leveren aan strijdkrachten die Westerse landen zouden aanvallen die hun toestemming hadden gegeven.

(SR and FM for Tagtik/Source: Associated Press/Photo: VItali Adutskevich via Pexels)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren