Tagtik

'Het risico op een derde wereldoorlog wordt steeds groter'

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani heeft gewaarschuwd voor het groeiende risico van een derde wereldoorlog nadat de VS het gebruik van hun wapens hebben toegestaan om het Oekraïense leger Russische doelen op Russisch grondgebied te laten aanvallen.

"De opties en uitspraken van de Duitse kanselier Olaf Scholz zijn niet de onze. Wees voorzichtig, want het risico op een derde wereldoorlog neemt toe als je dat niet bent. Een kleine fout kan rampzalige gevolgen hebben", verklaarde Tajani op een evenement georganiseerd door de Italiaanse werkgeversorganisatie Cofindustria, waarover het dagblad "La Repubblica" bericht.

De Verenigde Staten, gevolgd door de Duitse bondskanselier, kondigden aan dat ze het gebruik van hun wapens tegen doelen op Russisch grondgebied zouden toestaan, waarmee ze ingingen op een van de eisen van Oekraïne, dat van mening was dat zijn capaciteit om te reageren op Russische aanvallen beperkt was.

"We zijn vastbesloten om Oekraïne te verdedigen, maar we zijn ook vastbesloten om de vrede te verdedigen", zei de Italiaanse politicus.

(SR and FM for Tagtik/Source: La Repubblica/Photo: Kevin Schmidt via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren