Tagtik

"Kinderachtige idioten": Macron en Biden beledigd door het Kremlin

De voormalige Russische president Dmitri Medvedev, nu plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad en bovenal de rechterhand van Poetin, heeft hard uitgehaald naar de westerse leiders.

"Het koor van onverantwoordelijke zakken onder de westerse elite die oproepen om troepen naar dit niet-bestaande land te sturen, groeit. Het omvat nu leden van het Amerikaanse Congres, de Franse en Britse regering, evenals een paar gekken uit de Baltische staten en Polen. Ze roepen ook op tot het actieve gebruik van hun raketten".

Medvedev vervolgt zijn polemische boodschap:

"Dit is geen lenteverergering, maar een cynische berekening, er is een soort totale degradatie van de westerse heersende klasse aan de gang, deze klasse wil echt geen logische verbanden leggen tussen elementaire punten. Voor ons betekent het sturen van hun troepen naar Oekraïne de directe betrokkenheid van hun landen in een oorlog, en wij zullen moeten reageren."

"In dat geval zal niemand van hen zich kunnen verschuilen, noch op Capitol Hill, noch in het Elysée-paleis, noch in Downing Street 10."

"Dit is iets wat Kennedy en Chroesjtsjov meer dan 60 jaar geleden begrepen, en iets wat de infantiele idioten die vandaag de dag aan de macht zijn in het Westen niet willen begrijpen."

En hij herhaalt zijn stevig dreigement:

"Daarom is de generale staf begonnen met de voorbereidingen voor de militaire oefeningen, die training omvat in de voorbereiding en het gebruik van niet-strategische kernwapens."

(SR and FM for Target/Illustration picture: Nikita Karimov for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren