Tagtik

“Alles zal worden verpletterd door onze soldaten”: Poetin bedreigt de VS met zware represailles

Een belangrijke ontwikkeling in het conflict tussen Rusland en Oekraïne: drie landen hebben Kiev toestemming gegeven om hun wapens te gebruiken voor aanvallen op Russisch grondgebied. 

Vorige week gaven Duitsland, de Verenigde Staten en Frankrijk toestemming aan de Oekraïense strijdkrachten. Vanaf nu kunnen ze de wapens gebruiken om Rusland aan te vallen. Bovendien heeft Christian Freuding, hoofd van de werkgroep van het Duitse ministerie van Defensie voor de coördinatie van de hulp aan Kiev en generaal-majoor, impliciet ingestemd met het gebruik van luchtverdedigingssystemen om doelen in het Russische luchtruim te vernietigen, meldt het Franse mediakanaal L'Indépendant. 

Een overeenkomst die niet in de smaak valt bij de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Alexander Grushkoa: “We weten dat westerse landen het pad van escalatie volgen. Daarom zullen van onze kant alle noodzakelijke maatregelen worden genomen om de dreigingen die gepaard gaan met een dergelijke escalatie te neutraliseren”. Hij ging verder met een ernstige waarschuwing: “Het beeld van de slagvelden getuigt hiervan. Alles wat ze daar naartoe brengen, te beginnen met grondapparatuur, zal door onze soldaten worden verpletterd. Deze keer zal hetzelfde gebeuren”. 

Daarnaast waarschuwde Sergei Ryabkov, plaatsvervangend hoofd van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Amerikaanse leiders om geen misrekeningen te maken en “de tijd te nemen om te bestuderen wat Poetin heeft gezegd, met name tijdens de persconferentie na de onderhandelingen in Tasjkent”. “Dit is een zeer belangrijke waarschuwing die zeer serieus moet worden genomen”. Hij voegde eraan toe: “Om onbekende redenen onderschatten ze de ernst van de represailles die ze kunnen krijgen”. 

(SR and AsD for Tagtik/Source: L’Indépendant/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren