Tagtik

“Eerst zal er stilte zijn in het Kremlin, daarna hysterie”

Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen waarin de EU-landen worden opgeroepen om onmiddellijk alle beperkingen op te heffen voor Oekraïense diepe aanvallen in Rusland. 

Hoe kan de Russische Federatie reageren op aanvallen van Oekraïense strijdkrachten met langeafstandsraketten op haar grondgebied, en moet ze vrezen voor verdere escalatie en een nucleaire aanval? 

Militair specialist en analist Ivan Stupak gaf commentaar op de mogelijke eerste uren als de VS Oekraïne groen licht geeft om langeafstandswapens te gebruiken:

"Als we het over de eerste dag hebben, zal het natuurlijk hysterisch zijn. Eerst zal er stilte zijn, daarna hysterie, maar ik denk niet dat er enige escalatie zal zijn. Niemand zal deelnemen aan deze oorlog. Duitsland heeft tanks gedoneerd. Is het een deelnemer aan deze oorlog geworden? Nee.

Heeft Nederland vliegtuigen gedoneerd? Nee, ook niet. Aan de andere kant dragen de Iraniërs en Noord-Korea hun ballistische raketten over aan Rusland. Zijn zij deelnemers aan deze oorlog?"

(FVDV and AmBar for Tagtik/Source: X/Photo: Michael Parulava via Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren