Tagtik

“Poetin is doodsbang”

In zijn boek “War” onthulde Bob Woodward, de journalist van de Washington Post, dat Trump in het geheim Covid-screeningtests naar de Russische president had gestuurd. 

Bob Woodward neemt zijn lezers graag mee achter de schermen van het Witte Huis en dit is de reis die hij in zijn nieuwe boek wil herhalen. Daarin beschrijft hij de Republikeinse kandidaat als “erger dan Richard Nixon”. “Trump is de meest impulsieve en roekeloze president in de geschiedenis geweest”, schrijft hij, voordat hij eraan toevoegt: ‘en de kandidaat toont dezelfde persoonlijkheid in 2024’. Om deze kritiek kracht bij te zetten, vertelt de journalist en schrijver over een episode uit 2020, toen de Covid-19 pandemie de wereld trof. Donald Trump zou in het grootste geheim screeningtests hebben overgedragen aan Vladimir Poetin, net toen de Verenigde Staten met een tekort werden geconfronteerd, meldt France Info. 

Vladimir Poetin, doodsbang bij de gedachte aan de ziekte, adviseerde Trump naar verluidt om het geheim niet te onthullen. 

Een onthutsend voorval dat Kamala Harris probeerde in haar voordeel te gebruiken. “Iedereen in Amerika had moeite om kits te krijgen en deze man stuurt ze naar Rusland, naar een moorddadige dictator, voor zijn eigen persoonlijke gebruik?”. 

Bob Woodward bespreekt in dit nieuwe boek ook de telefoongesprekken tussen de twee mannen (er waren er 7 volgens hem), sinds Trump het presidentschap verliet. En de Republikeinen blijven dit allemaal ontkennen: “Geen van deze door Bob Woodward verzonnen verhalen zijn waar, dit is het werk van een echt demente en onevenwichtige man”.

(FVDV and Manon Pierre for Tagtik/Source: France info/Picture: by Kremlin.ru via Wikicommons under license Creative commons CC-BY-4.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren