Tagtik

"Met Trump als president zou Poetin nu in Kiev zitten"

De Amerikaanse verkiezingscampagne is in volle gang en Kamala Harris, de Democratische kandidaat, voert haar bijeenkomsten op om de stemming op 5 november te winnen.


Kamala Harris, vicepresident van de Verenigde Staten en de kandidate van de democraten voor het Witte Huis, zei in een interview dat ze, als ze gekozen zou worden, de Russische president Vladimir Poetin niet zou ontmoeten voor een bilaterale ontmoeting om over vrede te praten, omdat ze vindt dat Oekraïne vertegenwoordigd moet zijn.


"Oekraïne moet inspraak hebben in de toekomst van Oekraïne", zei Harris op 60 Minutes op de televisiezender CBS toen haar werd gevraagd naar de mogelijkheid om de Russische leider te ontmoeten om te onderhandelen over een einde aan de oorlog.


Een maand voor de presidentsverkiezingen probeerde Harris duidelijk afstand te nemen van haar rivaal Donald Trump op een cruciaal punt van het Amerikaanse buitenlands beleid: "Als Donald Trump president was, zou Poetin nu in Kiev zitten, laat dat duidelijk zijn," benadrukte ze.

Ook dit kan u interesseren