Tagtik

NAVO krijgt een ultimatum

Wit-Rusland fungeert als een satellietstaat van het Kremlin en zijn president, Alexander Loekasjenko, is een van de trouwste bondgenoten van Poetin buiten Rusland.



Wit-Rusland speelt een sleutelrol in het conflict tussen Rusland en Oekraïne en maakt gebruik van zijn enorme grens met Oekraïne om het Kremlin te ondersteunen op het gebied van logistiek en het mobiliseren van troepen.



Loekasjenko bezocht de BRICS-top in Kazan, Rusland, om te onderhandelen over het uiteindelijke lidmaatschap van zijn land van de organisatie, die aanvankelijk werd gevormd door Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.



"Ik denk niet dat de Russische militairen en leiders de Noord-Koreanen nodig hebben", zei de Wit-Russische president, die beweerde dat Rusland voldoende troepen in Oekraïne heeft en geen militairen uit andere landen nodig heeft.



Hij waarschuwde de NAVO voor elke interventie in Oekraïne. Als de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie besluit zich bij het conflict aan te sluiten, zei Loekasjenko dat “er een nieuwe oorlog zal komen”.

 Als NAVO-soldaten zich in het conflict mengen, “zal het Russische leger zijn gevaarlijkste wapens kunnen gebruiken”, verwijzend naar kernwapens.


(PP with AmBar/Source: Agencies/Photo: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren